Sommarlovsaktiviteter

På sommaren är det skönt att vara ledig och vistas mer utomhus, umgås med familjen och träffa kompisar. Men det finns mycket roligt att hitta på för dig som tycker om att ha aktiviteter att göra på sommardagarna.

Hammarö Skärgårdsmuseum
Här kan barnen meta, klappa lammen i hagen eller gå med håven i strandkanten. 
Ni kan även se våra utställningar som handlar om fiskarböndernas liv på Hammarö och Livet på Vänerns fyrplatser. 
I Kulturbygden finns Hammarö Hembygdsgård, Hammarö Kyrka vars äldsta del är från 1300-talet och ett gravfält från vikingatiden. 
Skärgådsmuseet är öppet maj till september tisdag - söndag klockan 12.00 till 16.00.

Sommar i Skoghallsparken - Snövit
Onsdag 28 juni klockan 18:00 visas Snövit i Sommar i Skoghallsparken. Musikaliskt glädjepiller för alla åldrar (från 6 år). Här möter vi inte bara Snövit, Prinsen och Styvmorsan utan även Sköna Sjuan. Med Big Wind.  

Sommar i Skoghallsparken - Akropanik
Onsdag 19 juli klockan 18:00 är det barnvarieté i Sommar i Skoghallsparken (från 3 år). Fartfylld akrobatisk barnvarieté om vänskap, förvirring och mänskliga tillkortakommanden - med clowneri, dans och dammiga väskor. Med Cirkus Trattofon.

Sommar i Skoghallsparken - Ludde och hans lillasyster
Onsdag 2 augusti klockan 18:00 visas Ludde och hans lillasyster i Sommar i Skoghallsparken. Hur ska man sätta på sig sina kläder så att det blir rätt? Måste alltid den som är störst och starkast bestämma? Ludde och lillasyster Gnutta är figurer i Ulf Löfgrens böcker. Med Ung utan Pung. 

Sommar i Skoghallsparken - För hela familjen
Onsdag 9 augusti klockan 18:00 är det aktiviteter för hela familjen i Sommar i Skoghallsparken. Musik, fika och aktiviteter.
Arrangör: MÖR i samarbete med Röda korset.

Sommar i Skoghallsparken - Utomhusbio
Onsdag 16 augusti i Skoghallsparken bjuds det på filmvisning klockan 19:00 till cirka 21:00. Fritidsledarna på Mörmo gård bjuder in alla ungdomar till filmvisning och häng. Filmen startar klockan 20.45. 

Sommarboken (Biblioteket) Författarbesök
Sommarboken - för dig som är 6-12 år.
Första träffen för Sommarboken är tisdag 20 juni klockan 13:00 och förutom fika och boktips får du en häftig sommarbokenpåse med lite småprylar i. 
Hammarö bibliotek startar Sommarboken med ett besök av författaren Dan Höjer som bland annat skrivit spökhistorier, cirkusdeckarna, arkeologdeckarna och böckerna om Strumpmannen. Föranmälan görs till Hammarö bibliotek på telefon: 054-51 52 00 eller biblioteket@hammaro.se. 

Läs för att det är roligt, läs eller lyssna på hur många böcker du vill, kom till biblioteket och träffa andra som är med i Sommarboken. 
Håll utkik på www.bibliotekvarmland.se eller på biblioteket för mer information. 

Sommarboken
Välkomna till boktipspromenad och fika i lekparken Skogåsparken bredvid Hammarö bibliotek tisdag 11 juli klockan 13.00. Vid regn är vi i biblioteket. 
Sommarboken vänder sig till alla barn från 6 år. 
Gillar du att prata och tipsa om böcker du lyssnat på eller läst, träffa kompisar och fika? Hammarö bibliotek ordnar träffar under sommaren. Alla får vara med. 
Det kvittar hur lite eller hur mycket du läser!

Avslutning Sommarboken
Sommarens sista Sommarbokenträff tisdag 15 augusti klockan 13:00 på Hammarö bibliotek med Harry Potter-pyssel, fika, boktips och utlottning av biobiljetter. 
Sommarboken vänder sig till alla barn från 6 år. Gillar du att prata och tipsa om böcker du lyssnat på eller läst, träffa kompisar och fika? 
Hammarö bibliotek ordnar träffar under sommaren. Alla får vara med. 
Det kvittar hur lite eller hur mycket du läser! 

Summertennis (Hammarö Tennisklubb)
Summertennis - för dig som är 6 - 15 år. Upptäck och lär dig spela tennis med erfarna tennisinstruktörer 2 timmar om dagen vid Mörmons tennisplaner. Vecka 1 börjar 18/6 till 22/6 och vecka 2 är från 26/6 till 30/6. Kostnad för "Summertennis" är 450 kr för 1 vecka och 800 kr för 2 veckor.

Anmälan sker till Hammarö Tennisklubb. Skriv namn, ålder, telefon, mailadress, postadress samt vilken/vilka veckor du vill vara med. För mer information kontakta Hammarö Tennisklubb.

Skoghalls Innebandycamp (Skoghalls Innebandy)
Vecka 31 är för barn födda 2003 - 2005 och vecka 32 är för barn födda 2006 - 2008. Lägret genomförs under vardagar i och kring Hammarö Arena. Kostnad för Skoghalls Innebandycamp är 1500 kr. Mer information om hur och när du anmäler hittar du på Skoghalls IBK.

Sommardans
Vecka 25, måndag - torsdag, kan alla som går låg- eller mellanstadiet lära sig dansa. Lägret genomförs i Hammarö Dancing Teams egna lokaler på Bruksgatan 18 i Skoghall. Kostnad för Sommardans är 500kr.

Anmälan sker till Hammarö Dancing Team. Skriv namn, adress, personnummer, telefon till målsman och eventuellt behov av specialkost. Sista anmälningsdatum är 10/6.

Märkestagning
Varje vardag från måndag 17 juli till fredag 11 augusti erbjuder vi märkestagning på Mörudden klockan 14:00 till 16:00.

Du behöver inte föranmäla dig, det är bara att ta med sig badkläderna och dyka upp. Vi använder oss av både Livräddningssällskapets och Svenska simförbundets märken och varje märke kostar 30 kronor styck.
Tänk på att märkestagningen är väderberoden och att vid dåligt väder kan den bli inställd."

Guidade turer Stora Enso
Välkommen till ett av världens ledande kartongbruk. Under visningen får du se vårt vedrenseri och vår största kartongmaskin som är lika lång som Eiffeltornet är högt. 
Guidade turer äger rum vecka 27, 29 och 31 (mån-ons) klockan 09:30 till 11:30 i Lysås skolans aula på Skoghalls Bruk. 
Åldersgräns 9 år i målsmans sällskap. 
Anmäl dig på 010-467 35 66.

Bio på Skoghalls Folkets Hus
De dagarna som det inte är så fint väder kan det vara mysigt att se en film. Besök gärna Skoghalls Folkets Hus fina bigoraf med många av de senaste filmerna. 
Klicka här för att läsa mer.

Sidan uppdaterad: 2017-07-12 0 kommentarer

Kommentarer

Skriv en kommentar