Feriearbete för unga 2017

Feriearbete för unga vänder sig i år till dig som är född 2000 och 2001. Du måste vara folkbokförd i Hammarö kommun för att få feriearbete genom oss.

Feriearbete finns inom flera olika områden och under olika perioder under sommaren. 
Läs mer om de olika områdena här.

Period 1:        v 25-27 (19 juni - 7 juli) 
Period 2:        v 28-30 (10 juli - 28 juli)
Period 3:        v 31-33 (31 juli - 16 augusti)

Avvikande tider: 
Dessa feriearbeten är 8 tim/dag under två veckor.
Kulturenheten: vecka 25-26 (Eventuellt midsommarafton som arbetsdag)
Sommarläger: vecka 31-32
Simskola: vecka 29-30
Simskoleläger: vecka 31-32
Brand- och säkerhetsläger: vecka 25-26 (För er som söker till brand- och säkerhetsläger bortfaller en arbetsdag på grund av midsommarafton)

 

Ansökan

Anmälan är stängd.
Ansökan är öppen till söndag 2 april.

Du som söker ska vara folkbokförd i Hammarö kommun och vara född 2000 eller 2001. Du kan bara göra en ansökan. I din ansökan bör du skriva inom vilket område du önskar arbeta. Berätta om dig själv, tidigare erfarenheter, fritidsintressen och goda egenskaper. Tänk på att ju tydligare du är i din ansökan, desto större chanser har du att få dina önskemål tillgodosedda. Under maj månad får du besked om placering och period.


Utdrag ur belastningsregistret

Du som ska jobba inom de olika lägerverksamheterna, simskola samt inom barnomsorg måste skaffa ett utdrag ur polisens belastningsregister. Detta ska inlämnas innan påbörjad anställning och ordnar du inte utdraget kommer du inte att få tilldelad plats. Du hittar blanketten på polisens hemsida via denna länk

Var ute i god tid då det kan ta några veckor att få utdraget. Du kommer att få ytterligare information om detta när du får besked om feriearbetesplacering.


Hur ser anställningen ut?

Oftast arbetar du sex timmar per dag, men det kan variera beroende på var du jobbar. Under en tvåveckorsperiod arbetar du åtta timmar per dag (OBS: För er som söker till brandlägret bortfaller en arbetsdag på grund av midsommarafton). Lönen betalas ut för max 90 arbetstimmar. Lunchrast ingår inte i arbetstid.


Övrigt

Du ansvarar själv för att ta dig till och från ditt feriearbete. Om du vill ha hjälp med ansökan eller övriga frågor, kontakta kommunens kontaktcenter på telefon 054-51 50 00 eller kommun@hammaro.se.

Sidan uppdaterad: 2017-04-03 0 kommentarer

Kommentarer

Skriv en kommentar