Statssekreterare på besök till Hammarö

10 april 2019

Under onsdagen fick Hammarö kommun besök av Erik Nilsson, statssekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström. Under sitt besök togs Erik emot av elever, lärare och politiker som gav honom inblick i våra verksamheter och hur vi jobbar i Hammarö kommun.

Besöket inleddes med en introduktion om Hammarö kommun av kommunstyrelsens ordförande, Bosse Henriksson, och bildningsnämndens ordförande, Jens Meyer. Därefter tog Erik del av hur kommunens språk- och matematikutvecklarfunktion fungerar och vad som är unikt i vårt arbete med kommungemensamma uppföljningar i språk och matematik i skolan.

Erik besökte även en förskoleklass och årskurs 1 på Mörmoskolan och fick mer information om hur vi arbetar med kartläggningsverktyget ”Hitta språket”. 

- Dagen har varit jättespännande, berättar Erik. Det är inte alla kommuner som arbetar med systematiskt arbete på det här viset. Hammarö kommun är en kommun som visar att bra redskap bygger kvalité.

Utbildningsdepartementet

Utbildningsdepartementet ansvarar för regeringens utbildnings-, forsknings- och ungdomspolitik. Departementet arbetar med frågor som exempelvis handlar om skolresultat, lärarnas villkor, studiefinansiering och levnadsvillkor för unga. Erik arbetar som statssekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström.
Klicka här för att läsa mer om utbildningsdepartementet.

För ytterligare information, kontakta gärna:
Catrine Thorén
Utvecklingsledare
Mejl: catrine.thoren@hammaro.se
Telefon: 054-51 54 49

Sidan uppdaterad: 2019-04-10