Hammarö kommun och ByggDialog ska skapa en ännu bättre framtid för våra yngre Hammaröbor

19 september 2018

Hammarö kommun är Värmlands bästa skolkommun, något vi är väldigt stolta över! Nu börjar arbetet med att utveckla Hammarö kommun till en ännu bättre plats att växa upp på för våra yngre Hammaröbor.

I tisdags skrev Hammarö kommun på avtal tillsammans med ByggDialog om ett strategiskt partneringprojekt gällande sju skolor och förskolor, med optioner för ytterligare 11 skolor, förskolor och idrottshallar. Det nya samverkansprojektet är planerat att starta under hösten 2018 och sträcker sig fram till årsskiftet 2025/2026.

- Ett av ByggDialogs specialområden är att i partneringform leda processen med att utveckla och bygga skolor. Vi är jättestolta och glada över att med den erfarenhet och kunskap vi byggt upp i olika projekt genom åren, få bidra till Hammarös utveckling säger Jörgen Sundhäll, VD på ByggDialog.

Strategisk partnering innebär att samma upphandlade organisationer arbetar med flera projekt efter varandra eller med viss överlappning. De inblandade kan på så sätt använda den kunskap de bygger upp tillsammans för att effektivisera arbetssätt och förädla slutprodukten.

- För att kunna fortsätta hålla våra skolor i toppklass och sträva efter att bli ännu bättre krävs det lokaler som är anpassande för framtidens behov. Under kommande år kommer våra befintliga skolor och förskolor utvecklas och nya lokaler kommer byggas. Redan nu börjar planeringen för att skapa de bästa förutsättningarna för våra barn, elever och vår personal, säger Fredrik Jarälv, fastighetschef på Hammarö kommun.


Kontaktuppgifter för ytterligare frågor?
Rikard Enér
Hammarö kommun
Telefon: 054-51 53 57
Mejl: rikard.ener@hammaro.se

Jörgen Sundhäll
VD Byggdialog
Telefon: 010-459 88 01
Mejl: jorgen.sundhall@byggdialog.se

Med vänlig hälsning
Hammarö kommun och Byggdialog

Sidan uppdaterad: 2018-09-19