Covid-19 - vad gäller vård och omsorg

Här publiceras verksamhetsspecifik information om covid-19 gällande vård och omsorg.

Bild av en Hemtjänstpersonal i arbetskläder som sitter och samtalar med en brukare ute på brukarens balkong.

Vi följer noga hygienrutiner och har tillgång till extra skyddsutrustning

Vi följer myndigheternas rekommendationer och arbetar utifrån det. Personalen är bland annat extra noga med handhygien och stannar hemma om de känner symptom.

Förutom den vanliga utrustningen så jobbar vi alltid i visir vid möte med andra människor på avstånd närmare än två meter och har tillgång till munskydd om det skulle behövas, vid möte av brukare med luftvägssymptom.

Tillgång till surfplattor på alla avdelningar på våra boenden

På våra äldreboenden finns tillgång till surfplattor utrustade med facetime och skype för anhöriga som vill kunna ha videosamtal med sina närstående. Kontakta personalen på din avdelning för vidare instruktoner.

Tillsammans för trygga besök på Djupängens äldreboende

För att undvika smittspridning har särskilda rutiner tagits fram för dig som besöker Djupängen. Rutinerna som gäller är:

Ring och boka tid

För att boka ett besök ringer du oss på telefon 054-51 53 71. Vi har telefontid varje dag mellan kl.09.30-10.30 och kl.13.30-14.30. Besök tas emot måndag till söndag mellan kl.10,00-19.00. Varje avdelning tar endast emot ett visst antal besök i taget. Informera därför också om hur länge som du tänker stanna. Detta för att vi ska ha kontroll över hur många besökare som vistas på avdelningen och att så många besök som möjligt ska kunna genomföras under dagen. Vi tar emot max en bokning åt gången!

Meddela oss vid förhiner

Om du får förhinder så prata in ett meddelande på telefonsvararen.

Vi möter upp dig

Huvudentrén till Djupängen är låst. Vänta utanför så kommer våra besöksvärdar och hämtar upp dig vid bokad tid och leder dig till din närståendes lägenhet. Inga besök får ske i allmänna utrymmen. Efter besöket leder personalen dig ut.

För besök hos ovaccinerad person bär besöksvisir eller munskydd 

Sprita alltid händerna direkt när du kommer in. Även om du själv är frisk så kan du ha smitta på händerna som förs vidare när du tar i något. Använd det besöksvisir och munskydd som du får av oss och ha det på dig vid besök hos ovaccinerad person. 

Viktigt att hålla avstånd! Rekommendationen är att hålla två meters avstånd till både personal och din närstående under hela besöket. 

Besök oss bara om du är symtomfri

För att besöket ska kunna genomföras så krävs att både den du ska besöka och du själv är symptomfri samt att du som besökare inte har någon med konstaterad covid-19-smitta i ditt hushåll.

Max två personer

Max två personer får komma på besök åt gången.

Är du i behov av hemhandling?

Vänd dig till en biståndsbedömare för att eventuellt få hjälp med handling en dag i veckan. Våra biståndsbedömare nås mellan kl. 8:30-9:30 och du når dem via kontaktcenter tel. 054-51 50 00.

Träffpunkten i Lillängshamnen tillfälligt stängd

På grund av tillfälligt minskade personalresurser så håller Träffpunkten i Lillängshamnen stängt tills vidare. Vi återkommer när vi har öppet som vanligt igen.

Förändrade öppettider för Cleveträffen

Cleveträffen har förändrade öppettider med anledning av covid -19. Vi har öppet tisdagar och fredagar mellan klockan 10:00-14:00 då vi genomför aktiviteter utomhus.

Sidan uppdaterad: 2021-05-17