Covid-19 - vad gäller för näringsliv och företag

Här informerar vi om covid-19 till dig som företagare. Här kan du även läsa om hur företagen på Hammarö anpassar sin verksamhet

Två kvinnor i en liten lokal butik.

Ställ om - stödprojekt för små och medelstora företag

Karlstad Innovation Park har genom EU-projektet ”Ställ om” samlat tre stora aktörer i Värmland för att stötta små och medelstora företagare. Tillsammans med Paper Province, Compare och IUC/Stål & Verkstad kan de företag som vill ställa om och utveckla nya produkter och tjänster. Paper Province kan ge stöttning inom tjänsteutveckling riktat mot alla sorters företag, Compare inom området digital omställning och IUC Stål & Verkstad erbjuder stödinsatser för industri och industrinära företag. Projektet pågår till 31 december 2022.

Du kan läsa mer om projektet "Ställ om" här.

Omställningscheckar - stöd till drabbade företag

Ny omgång med omställningscheckar mellan 8 februari-1 september 2021!

Många företag kämpar med effekterna av coronapandemin. Därför har Region Värmland infört en tillfällig stödform, så kallade omställningscheckar. Stödet ska gå till att genomföra omställningsinsatser som krävs för att möta krisen.

Mer information och ansökan hittar du på Region Värmlands webbplats.

Åtgärdspaket för företagare Hammarö kommun

Om du behöver hjälp med anstånd gällande fakturor från Hammarö kommun så finns det möjlighet till det genom att du tar kontakt med hos via Kontaktcenter på 054- 51 50 00 eller mejla in på ekonomi@hammaro.se i mailet är det viktigt att du anger:

Företagsuppgifter, fakturanummer och vad fakturan avser, samt kontaktuppgifter då vi vill samtala med dig innan beslut tas.

Anstånd är möjligt med upp till tre månader.

Stödpaket från Regeringen och företagsjour

På Verksamt.se - Värmland finns det att läsa om de olika stödpaketen som tagits fram.

Vill du prata med en rådgivare ringer du Företagsjouren på tel.010-831 90 50.

På Almis webbplats finns också information om brygglån.

Skärpta rutiner för restauranger, barer och caféer

Med anledning av coronaviruset så har Folkhälsomyndigheten tagit fram föreskrifter och allmänna råd riktat till restauranger och caféer. Föreskrifterna handlar bland annat om att livsmedelsföretagare måste se över sina rutiner så att det inte förekommer trängsel eller långa köer i eller i anslutning till verksamhetens lokaler. Stående servering vid bardiskar förbjuds. Föreskrifterna ställer också skärpta krav på hygienrutiner.

Föreskrifterna gäller restauranger, caféer och barer men även för skolkök och andra matserveringar. Vid frågor så kontakta miljö- och byggförvaltningen i kommunen.

Mer information om de nya reglerna hittar du här!

Så här har butiker på ön coronasäkrat sin verksamhet

Här samliar vi information om hur lokala butiker har coronasäkrat sin verksamhet och vilka extra tjänster som finns att tillgå.

Företagsbesök hålls digitalt

Med anledning av det osäkra läget så genomförs kommunens företagsbesök digitalt.

Sidan uppdaterad: 2021-05-05