Covid-19 - vad gäller inom kultur och fritid

Här informerar vi om verksamhetsspecifik information gällande kultur och fritid.

Aktiviteter öppna för barn och unga födda -02 och senare

Aktiviteter för barn och unga födda -02 eller senare har sedan januari åter öppnats upp igen, även för inomhusaktiviteter (ex. kulturskola, öppen fritid, föreningsverksamhet etc.). Hammarö kommunen har i och med det åter öppnat alla idrottsanläggningar inom kommunen för aktivitet, sport,- och idrottsutövande för barn födda -02 eller senare.

För unga födda -01 och äldre så kommer våra inomhusanläggningar fortsatt att vara stängda men träning utomhus med de restriktioner som Folkhälsomyndigheten gav innan jul är fortsatt möjlig.

Gällande råd angående föreningsidrott för personer födda 2001 och senare

Det har kommit ett råd som innebär att det kommer att vara möjlighet att bedriva idrotts- och fritidsaktiviteter för personer som är födda 2001 och äldre. Detta ska dock ske på ett smittsäkert sätt, vilket innebär att ett antal riktlinjer måste följas.

Det nya allmänna rådet och riktlinjerna som ska följas gäller till och med den 30 juni eller tills dess att nya allmänna råd kommer.

Läs mer om riktlinjerna och vad det innebär här!

Biblioteket öppet för besök men med vissa restriktioner

Hammarö bibliotek öppnar åter upp för besök men med vissa restriktioner. Varje besök får ta max 15 minuter, alla sittplatser är bortplockade och det får vara max antal besökare inne på biblioteket samtidigt.

För återlämning av böcker så får du gärna fortsätta att lämna dem i bokinkastet som finns på utsidan av huset. Det töms flera gånger om dagen.

Hammarö bibliotek erbjuder extra bokservice
För dig som tillhör en riskgrupp eller inte vill gå in på biblioteket så erbjuder Hammarö bibliotek en extra bokservice. Ring eller mejla dina önskemål så packar de en bokkasse som du hämtar precis innanför dörren till biblioteket. Du når biblioteket på telefon 054-51 52 00 eller biblioteket@hammaro.se.

Mörmo gårds fritidsgård anpassar sin verksamhet

Fritidsgården håller öppet verksamheten på nätet och erbjuder vissa utomhusaktiviteter och fältvandring. Fritidsgården öppnar succesivt för vissa aktiviteter inomhus. Bland annat så kommer det att ges möjlighet att boka gym och danslokal för max 2 personer åt gången från och med vecka 6. 

Alla är välkomna till den digitala fritidsgården, Mörmo Gård Fritidsgård på discord.com Länk: https://discord.gg/HUQF5kFuq9

För mer information om vad som händer där samt andra saker som ungdomsenheten hittar på, se våra sociala medier.

Har du frågor om hur du når den digitala fritidsgården, kontakta André på telefon 054-51 52 85 eller andre.liljemark@hammaro.se.

Allmänhetens åkning stängt men kvartersplaner spolas för skridskoåkning

Vi kommer i år inte att erbjuda allmänhetens åkning i Hammarö ishall då vi inte kan säkerhetställa att restriktioner efterföljs däremot så finns ett antal kvartersplaner som spolas och som är öppna för besökare så länge som kylan håller i sig. De planer som spolas är:

  • Vidöplan väster
  • Lillängsplan
  • Lillvalla
  • Lövnäsplan
  • Hammarplan

Allmänhetens bad stängt tills vidare

På grund av minskade personalresurser så begränsar vi öppettiderna på Sätterstrands badhus. Vi ställer därför in allmänhetens bad tills vidare. Simskolor och andra planerade aktiviteter kommer däremot i nuläget att vara öppet som vanligt.

Sidan uppdaterad: 2021-02-17