Friluftsliv

På Hammarö finns det mesta du kan begära för rekreation, motion, fritids- och friluftsupplevelser, antingen du väljer aktiviteter på motions- och friluftsanläggningar eller aktiviteter efter egna initiativ och önskemål.

Kilenegården är Hammarös största friluftscenter. Här finns motions- och strövarcenter för stor eller liten, gammal som ung. Naturen runt Kilenegården inbjuder till promenader och upplevelser för hela familjen.

Det är lätt att hitta på Kilenegården, hela området är väl skyltat. Motionsspåren hittar du bakom gården. Längs med spåren och lederna finns åtta grillstugor där man kan grilla korv, koka kaffe och mysa lite. I grillstugan nere vid Sättersviken finns ett fågeltorn där man kan se en rad olika fågelarter. 

Avsluta gärna besöket med ett bastubad. Kilenegården stoltserar med en av Värmlands finaste bastuanläggningar.

Hit kommer cirka 250.000 besökare per år och friluftscentret är en pärla i Hammarö kommun.

Vandringsleder

Ute på Hammars udde finner du pilgrimsleden. För dig som vill motionera kan du göra det i mörmospåret. Det finns även en ridstig för er med häst.

Motionsspår

Mörmospåret
Vid Hammarö Arena hittar ni Mörmospåret. Det är en elljusslinga på cirka 2,4 km med ett underlag av bark. Parkeringsmöjligheter finns i anslutning till Hammarö Arena och Mörmoskolans högstadium..

Kilenegården
På Kilenegården hittar ni flera välskötta vandringsleder och motionsspår, allt från 1,1 km till 9,8 km. Mer information om de olika spåren och anläggningen hittar ni på Kilenegårdens egna sida.

 

Sidan uppdaterad: 2020-01-08 11 kommentarer

Kommentarer

 • Susanne Rovér 2015-07-28 16:42

  P.

 • Susanne Rovér 2015-07-28 16:46

  Om man inte är född och uppvuxen här på "öa" så har man ingen aning om var spåret börjar eller slutar. Inga skyltar eller översikt finns. Idag följde jag elljuset eftersom jag vet att spåret är belyst. Hamnade då vid busshållplatsen på Hammaröleden...

 • HAMMARÖ KOMMUN - Andreas, kommunikatör 2015-07-29 08:55

  Hej Susanne! Jag skickar ditt önskemål om bättre skyltning av Mörmospåret till Peter på fritidsenheten.

 • Ing-Marie Andersson 2015-09-20 20:48

  Var finns höstens program för Kilenegården?

 • HAMMARÖ KOMMUN - Andreas, kommunikatör 2015-09-21 08:58

  Hej Ing-Marie! Om du utgår från den sida vi är på nu och går två steg till höger i menyn hittar du Kilenegårdens sida. Där finns informationen du vill ha. Du kan även söka på kilenegården i sökrutan längst upp på sidan eller skriva in denna länk i din webbläsare: www.hammaro.se/Kilenegardens-traning

 • Anna 2017-08-22 13:44

  Hej, Jag hittar ingen karta eller övrig info (spårets längd, parkering, etc) om Mörmospåret på Hammarö kommuns hemsidor. Det är ju synd med tanke på hur fint ni gjort där.

 • HAMMARÖ KOMMUN - Hasse kommunvägledare 2017-08-23 14:22

  Hej Anna! Tack för din synpunkt. Vi kollar över informationen och ser vad vi kan få fram. med vänlig hälsning, Hasse, kontaktcenter

 • Gunnar 2017-11-20 01:35

  Hej, Jag hittar fortfarande ingen karta eller övrig info (spårets startpunkt och längd, parkering, etc) om Mörmospåret på Hammarö kommuns hemsidor. Det är ju synd med tanke på hur fint ni gjort där.

 • HAMMARÖ KOMMUN - Hasse kommunvägledare 2017-11-21 10:00

  Hej Gunnar! Längd på spåret och parkeringsmöjligheter finner du som information i texten om Mörmospåret. Karta och en markerad startplats är bra tips som vi tar vidare till ansvariga för motionsspåren. Med vänlig hälsning, Hasse kontaktcenter

 • Gunnar 2017-11-22 01:06

  Hej, 100 meters markeringar finns på spåret, BRA, idag försökte jag med hjälp av dessa gissa mig till startplats, men om inte jag såg fel så var högsta markeringen 2.4 km och då var det ca 100 meter till gissad startplats.? Det var därför jag frågade om längd på spåret, ni skriver ovan 2.2 km men det måste vara fel.?

 • HAMMARÖ KOMMUN - Hasse kommunvägledare 2017-11-22 11:29

  Hej igen! Precis som du skriver så finns det markeringar längre än 2,2 km så spåret är nog ca 2,4 km vilket vi ändrar till i texten. Startpunkten är där spåret startar vid rondellen på Hammarö Arena sidan om Hammaröleden. Vi kollar med fritidsenheten om de kan göra en ny mätning av spåret för en mer exakt längd. Med vänlig hälsning Hasse, kontaktcenter

Skriv en kommentar