Kommunens badplatser

Vänern är Europas tredje största insjö - 5 560 kvadratkilometer och 106 meter på dess djupaste ställe. Här finner du över 22 000 öar, holmar och skär. Badvikarna är många och du väljer själv om du vill bada från en klippa eller sandstrand i egen vik eller där det finns glasskiosk.

Kommunen ansvarar för fem badplatser av varierande karaktär, du finner information om varje badplats i texten nedan. Längst ned på sidan finns även en karta där du kan se badplatsernas läge. Badplatserna är de med blå markeringar.
Runt om på Hammarö finns även ett stort antal övriga strandområden med tillgänglighet till Vänern. I högerkolumnen finns en länk till mer information om dessa.

Mörudden 

Välbesökt badplats med stora gräsytor, sandstränder, handikappramp, grillplats, lekplats, kiosk, restaurang, camping och toaletter. Här finns det gott om parkeringsplatser.

Västra Söön

Badplats på ö med sandstrand belägen söder om Möruddens badplats. Här finns handikappanpassade toaletter och båtbrygga. V:a Söön är tillgänglig endast med båt.

Räggårdsviken/Bonäsudden

Välbesökt strandparti året runt. En vandringsled går förbi precis vid viken. Det är ett attraktivt bad även för barn. Här finns torrtoaletter, omklädningshytter och grillplats. Det är tämligen nära till parkeringsplatser.

Getingberget

Mycket barnvänligt med lekplats och långgrunt. Här blir badvattnet lätt varmt soliga sommardagar. Hit går det lätt att ta sig med både cykel och bil. Här finns toaletter, omklädningshytter och grillplatser. Här är det gott om parkeringsplatser och det finns även några uppställningsplatser för husbilar.

Det finns sex nya ställplatser med el, för Husbilar/husvagnar. För betalning och nyckel till el besöker man Hammarö golfklubbs reception en knapp kilometer innan Getingberget.
Receptionens öppettider: Måndag - Torsdag klockan  8:00 - 18:00, Fredag - Lördag klockan  8:00 - 16:00 och Söndag klockan  8:00 - 15:00.

Lillängsviken

Liten badplats med sandstrand och stor brygga. Här finns grillplats och gräsytor. Längre ut ligger flera klippbad. Toalett finns i Lillängshamnen 250 meter från badplatsen.

Sidan uppdaterad: 2020-01-08 8 kommentarer

Kommentarer

 • Monica Carlsson 2018-06-11 22:22

  Vad kostar el-plats på Getingberget är det många som frågar kan man få ett svar tack.

 • HAMMARÖ KOMMUN - Hasse kommunvägledare 2018-06-12 16:37

  Hej Monica! Det kostar 100 kronor per natt och betalas till Golfklubben. Med vänlig hälsning //Hasse, kontaktcenter

 • Ulf Linde'n 2018-07-26 11:03

  Hej! Hur är det med badklådan? Kan inte se nån uppdatering om den, om den fortfarande är kvar eller om den har avtagit. /Ulf L

 • HAMMARÖ KOMMUN - Amanda kommunvägledare 2018-07-26 13:42

  Hej Ulf! Vi får in enstaka rapporter men inget utöver det vanliga. Det enda sättet att helt undvika badklådan är att inte bada. Badklåda är inte farligt men kan ge kliande utslag. Se gärna till att duscha efter bad för att minska risken för utslag. Med vänlig hälsning, Amanda, kontaktcenter

 • Per Karlsson 2018-08-08 10:31

  Lampan på herrtoaletten vid Möruddens badplats fungerar inte.

 • HAMMARÖ KOMMUN - Amanda kommunvägledare 2018-08-08 12:58

  Hej Per! Tack för att du säger till! Vi har lagt en felanmälan för att få det fixat. Med vänlig hälsning, Amanda, kontaktcenter

 • Gerd Andersson 2019-03-28 17:27

  Vad händer med badplatsen Rud Ängen? Upptäckte att badhytt och toa är borttaget.å

 • HAMMARÖ KOMMUN - Amanda kommunvägledare 2019-04-01 10:53

  Hej Gerd! Badplatsen på Rud kommer inte längre vara en kommunal badplats vilket beror på besparingar. Det finns även för lite parkeringar vilket gör att vi inte kan hänvisa badgäster dit. Vi ser badplatsen Rud som ett bra badställe för de närboende vilken innebär att vi kommer att underhålla sopkärl på platsen. Vi var tvungna att ta bort badhytt och dasset på grund av att de var i behov av renovering som vi i nuläget inte kan bekosta. Med vänlig hälsning, Amanda, kontaktcenter

Skriv en kommentar