Från ritning till verklighet på Djupängen

1 oktober 2019

Det var fullt med hjälmar och färgglada västar när personalen från Rosengården fick följa med på en rundtur på platsen där det nya äldreboendet håller på att växa fram. Upplevelsen bland personalen var spänning blandat med förväntan. Känslan av att det kommer bli lättare att arbeta med en genomtänkt arbetsmiljö spred sig i gruppen och det pratades om att det ska bli kul att det är nytt och fräscht, superfina lokaler och trevlig atmosfär! Det går helt enkelt inte att jämföra med idag.

Djupängen1.jpg

Annika Lückner, biträdande socialchef och projektledare visade runt personalen vid Rosengården och berättade om alla nya lokaler, utrymmen och möjligheterna som kommer att bli verklighet.

- Det är fantastiskt roligt och en möjlighet som inte alla får! Säger Ulrica Björkman, enhetschef Rosengården. Hon beskriver vidare att hennes personal idag har en tung arbetsmiljö med begränsade förutsättningar för att utföra sitt jobb på bästa sätt något som det nya äldreboendet kommer att förändra.

- Det nya äldreboendet ger oss nya utmaningar och öppnar för ett nytt arbetssätt vilket vi ser fram emot, säger Ulrica.

Alla detaljer är viktiga för det nya kommande äldreboendet och det finns en mening med allt. För personalen är en av de viktiga bitarna att arbetsmiljön har utformats för att vara så väl anpassad till personalen som möjligt. För de boende är det många finesser och bekvämligheter men även detaljer som en så enkel sak att de kommer att ha ett litet tittskåp monterat utanför sin dörr där de kan placera ett personligt föremål. Avsikten är att brukaren ska känna tillhörighet till sin lägenhet och ha en igenkänningsfaktor till sitt rum. Det är mycket mer som väntar och dagen när Djupängen står klar känns lite närmare.

Djupängen1.jpg

Djupängen

Personal från Rosengården
Djupängen2.jpg

Djupängen

Annika Lückner, biträdande socialchef
Personal Rosengården

Djupängen

Personalen ser sig om på kommande boende
Djupängen4.jpg

Djupängen

Ulrica Björkman, enhetschef Rosengården
Sidan uppdaterad: 2019-10-01 0 kommentarer

Kommentarer

Skriv en kommentar