Djupängen – en plats att leva, bo och andas ut på

13 april 2018

I augusti 2017 togs det första spadtaget för det blivande särskilda boendet som kommer stå klart på Djupängen sommaren år 2020. Boendet kommer innehålla servicetjänster och andra verksamheter som kommer underlätta de boendes vardag.

Mostphotos-3652240-senior-friends-sitting-together-in-park.jpg

Det särskilda boendet på Djupängen kommer bland annat innehålla bibliotek. frisör, fotvård, solrum, spa och tandvård för de boende. Syftet med att ha servicefunktionerna i samma byggnad som de boendes hem är för att underlätta deras vardag och skapa en trivsam miljö att bo och leva i.

- Genom att kunna erbjuda tjänster i samma byggnad som våra äldre bor i kan vi bibehålla självständigheten under längre tid och underlätta deras vardag, säger Annika Lückner, biträdande socialchef.

Under tiden som bygget pågår arbetar representanter från Hammarö kommun i en projektgrupp tillsammans med projektledare och arkitekt. Där diskuteras allt från små detaljer till stora beslut utifrån deltagarnas arbetsområden. Just vad huset ska innehålla är viktigt utifrån gruppens olika arbetskompetenser.

Klicka här för att se ritning över hur några av de boendes lägenheter kommer se ut. 
Klicka här för att se ritkning över en del som byggnaden kommer erbjuda för de boende. 

Även Peab jobbar på för fullt. Nya Djupsundsvägen är nu öppen för trafik. Tänk på att ni som åker bil håller hastighetsbegränsningen på 30km/tim. Det är många gående som korsar vägen.

Sidan uppdaterad: 2018-04-12 0 kommentarer

Kommentarer

Skriv en kommentar