Björkhagsgården

Björkhagsgården ett av kommunens särskilda boenden för äldre med 3 avdelningar och 30 lägenheter. Boendet ligger i anslutning till Skoghalls centrum i ett lugnt området. Alla avdelningar ligger i markplan, vilket gör att det är lätt att komma ut.

Trygghet
Boendet är avsett för personer med stort omvårdnadsbehov och demenssjukdom, där närhet till hjälp och tillsyn kan tillgodoses på ett bättre sätt än i det ordinära boendet med hjälp av hemtjänst. Trygghet, kvalitet och bemötande är ledorden för personalarbetet på Björkhagsgården. Målsättningen är att såväl den boende som deras anhöriga ska uppleva detta.

Lägenheten
Lägenheten är personlig och möbleras med egna möbler förutom säng och madrass. Flyttnings- och abonnemangsavgift för telefon betalar den boende själv. TV-avgiften ingår. Städning ingår under boendetiden. Utstädning bekostas av hyresgästen.

Kontaktpersonal
Alla boenden på Björkhagsgården får en kontaktpersonal som ska stötta honom/henne med till exempel inköp, hårvård, sysselsättning, städning och kontakt med anhöriga.

Aktiviteter
Gemensamma aktiviteter ordnas regelbundet på avdelningarna och i den gemensamma samlingssalen. Enkla gemensam rörelsegymnastik med ledare erbjuds också varje vecka. Runt Björkhagsgården finns lätta promenadvägar där man kan promenera med eller utan ledsagare.
 
Sjuksköterska, läkare, sjukgymnast och arbetsterapeut
Sjuksköterska finns tillgänglig dygnet runt men nås säkrast vardagar mellan klockan 11.30-12.00. På kvällstid, nätter och helger går kontakten till sjuksköterskan via personalen på avdelningen. 

Läkare från vårdcentralen är knuten till verksamheten och besöker boendet 1 gång/vecka eller vid behov. 

Sjukgymnast och arbetsterapeut är också knutna till boendet.

Hårvård och fotvård
Hår- och fotvård erbjuds på boendet genom ambulerande verksamhet och betalas av den boende.
Sidan uppdaterad: 2019-12-05 5 kommentarer

Kommentarer

 • Rita Hillring 2018-02-15 16:07

  Jag skulle visa min mamma hur det särskilda boendet ser ut i kommunen. Eftersom vi pratar om att söka plats där. Vad besvikna vi blev när det enda som visas är ett rött tegeltak och några blommor. Finns det inga möjligheter att lägga ut bilder från insidan så det går att få en uppfattning om hur det ser ut. När det gäller det nya trygghetsboendet så finns en hel film på rum och vyer.

 • HAMMARÖ KOMMUN - Hasse kommunvägledare 2018-02-19 12:29

  Hej Rita! Vi skickar din synpunkt till de webansvariga så de får undersöka vad de kan göra. Med vänlig hälsning, Hasse, kontaktcenter

 • Rita 2018-02-27 14:39

  Tack, tror det är flera som skulle ha glädje av lite bilder från Björkhagsgården.

 • Elisabeth Åkerman 2018-11-10 16:32

  Fortfarande inga bilder! dåligt!

 • Per Karnbrink 2019-01-30 09:56

  Instämmer med Rita, som för snart ett år sedan efterlyste bilder från boendet. Kommunvägledaren Hasse lovade skicka frågan till de webbansvariga. Fastnade det där? Hur svårt kan det vara? Det betyder mycket för äldre att kunna se och känna trygghet inför en ansökning och ev flytt. SKÄRPNING NU!

Skriv en kommentar