Gunnarskärsgården

Gunnarskärsgården var ett särskilt boende på Hammarö med 74 lägenheter. Hösten 2020 flyttade samtliga boende och all personal in i kommunens nya boende, Djupängen.

Ett träd och flera stora runda stenar framför Gunnarskärsgårdens entré

De avdelningar som finns på bottenplan har egen uteplats. På boendet finns en stor gemensam trädgård att vistas i året runt. I det närbelägna villaområdet finns också olika promenadvägar där man kan promenera med eller utan ledsagare. 

Trygghet

Boendet är avsett för personer med stort omvårdnadsbehov och demenssjukdom, där närhet till hjälp och tillsyn kan tillgodoses på ett bättre sätt än i det ordinära boendet med hjälp av hemtjänst. På Gunnarskärsgården arbetar men utifrån ett funktionsbevarande arbetssätt vilket innebär att stödja den enskilde utifrån hans/hennes egna förmåga och intressen till en meningsfull vardag. Trygghet, kvalitet och bemötande är ledorden och vår målsättning är att såväl den boende som deras anhöriga ska uppleva detta.


Lägenheten

Lägenheten är personlig och möbleras med egna möbler förutom säng och madrass. Flyttnings- och abonnemangsavgift för telefon betalar den boende själv. TV-avgiften ingår. Städning ingår under boendetiden. Utstädning bekostas av hyresgästen.
 

Kontaktpersonal

Alla boende på Gunnarskärsgården får en kontaktpersonal som ska stötta honom/henne med olika delar i vardagen.

Sjuksköterska, läkare, fysioterapeut och arbetsterapeut

Sjuksköterska finns tillgänglig dygnet runt men nås säkrast vardagar mellan klockan 11.30-12.00. På kvällstid, nätter och helger går kontakten till sjuksköterskan via personalen på avdelningen.
 
Läkare från vårdcentralen Skoghall och Lövnäs är knutna till verksamheten. De har rondverksamhet 2 gånger/vecka, övriga dagar finns det möjlighet för sjuksköterska att nå läkare via telefon.
 
Fysioterapeut och arbetsterapeut är knutna till varje avdelning och arbetar nära varje boende/hyresgäst. De har även kontinuerliga träffar med personalen på avdelningarna och ett nära samarbete med sjuksöterskan.


Hårvård och fotvård

Hår- och fotvård erbjuds på boendet genom ambulerande verksamhet och betalas av den boende.
Sidan uppdaterad: 2020-10-12