Vi håller Hammarö rent!

16 september 2019

Lördag 21 september är det dags för Håll Sverige Rent-dagen. En dag när barn och vuxna ger sig ut på skräpjakt runt om i landet. Tillsammans kan vi göra våra städer, natur och vatten lite finare och visar samtidigt att skräp inte hör hemma någon annanstans än i papperskorgen.

Via skräpplockningsappen ”Skrappen” kan du skapa skräpplockarevent, bjuda in dina kompisar och registrera det skräp du plockar! Du kan också enkelt hitta skräpplockarkompisar som är ute och plockar skräp nära dig. Det går bra att använda egna påsar eller köpa påsar i Håll Sverige Rents webbshop.
Klicka här för att läsa mer.

Så här enkelt är det


Ta en påse eller säck och plocka skräpet du ser. Svårare är det inte att bidra till ett renare och finare Hammarö. Samla gärna dina vänner, familj, grannar och kollegor.

Vad gör jag med skräpet som jag plockat?


Om du kan får du gärna sortera skräpet på återvinningsstationen. Annars kan du slänga det i en soptunna eller ett soprum. Offentliga papperskorgar är inte anpassade för större mängder skräp men huvudsaken är att skräpet inte blir liggande kvar ute där det till slut skadar miljön. 

Klicka här för att läsa mer om Håll Hammarö rent.

Sidan uppdaterad: 2019-09-16 0 kommentarer

Kommentarer

Skriv en kommentar