Trygg Läkemedelshantering med digital läkemedelsautomat

12 mars 2019

För personer som behöver hjälp att ta sina mediciner erbjuder Hammarö kommun modern teknik för säker läkemedelshantering. En läkemedelsautomat hemma hos personen påminner om när det är dags att ta medicin. Detta har skapat en säkrare läkemedelshantering och minimerar risken för att medicinen inte tas i rätt tid.

För att öka möjligheterna till självständighet hos brukare inom socialförvaltningen har en rad olika tjänster tagits i bruk inom vård och omsorg de senaste åren. En av dessa är den digitala läkemedelsautomaten. Genom läkemedelsautomaten kan personen bli mer självständig och det underlättar även för vår personalplanering.

Idag har 21 personer i kommunen en läkemedelsautomat från Evondos på plats hemma hos sig som hjälper till och påminner om när det är dags att ta medicin. Automaten varnar om medicinen inte tagits och ett larm går direkt till hemtjänsten som tar kontakt med personen. Detta skapar en trygghet hos både personen, anhöriga samt personal. Evondos är en välfärdsteknologisk tjänst för att öka personens trygghet och självständighet.

Behöver du hjälp med din hantering av mediciner?

Kontakta din sjuksköterska eller en biståndsbedömare via telefon: 054-51 50 00.

Sidan uppdaterad: 2019-03-12 0 kommentarer

Kommentarer

Skriv en kommentar