Trädplantering i Skoghallsparken

7 november 2019

Med start igår 6 november och under dagen idag 7 november planteras det träd i Skoghallsparken. Detta är en av de åtgärder som ingår i planen att göra parken mera trivsam.

Träden planteras i parkens ytterkant för att rama in ytorna och skapa rumslighet. Valnötsträdet och vingnötsträdet sitter i anslutning till lekplatsen, där kommer man så småningom kunna njuta i skuggan under deras gigantiska blad. Valnötsträdet har sitt ursprung på Rud, här på Hammarö, och säljs nu över hela Sverige.

Detta är de träd som planteras:

1 st Tilia cordata ’Greenspire’, skogslind

2 st Alnus glutinosa fk Fyris E, klibbal

2 st Acer negundo fk Alnarp E, asklönn

1 st Sorbus intermedia E, oxel

1 st Quercus rubra fk Bäcklösa E, rödek

1 st Juglans mandshurica fk Hammarö, manchurisk valnöt

1st Pterocarya fraxinifolia fk Uppsala E, japansk vingnöt 

Rhododenronbuskarna har även fått flytta från himlabacken till Skoghallsparken, där de förhoppningsvis kommer att trivas lite bättre.

Sidan uppdaterad: 2019-11-08 2 kommentarer

Kommentarer

  • Ulla Wennberg 2019-11-07 21:00

    Trevligt att parken i Skoghall blir väl omhändertagen! Rododenderonbuskarna i Himlabacken hade nog klarat sig bra och varit en trevnad, om de fått "bara aldrig så lite omvårdnad". Men så är det nog, svårt för kommunen att hinna med att sköta alla anläggningar. En eloge för att ni säkert kämpar efter bästa förmåga för att vi ska få det trivsamt!

  • HAMMARÖ KOMMUN-Katja, kommunvägledare 2019-11-08 09:18

    Hej Ulla! Vad roligt att höra att du uppskattar planteringarna. Dina positiva ord vidarebefordrar vi till vår parkavdelning. Med vänlig hälsning //Katja, kontaktcenter

Skriv en kommentar