Stjärnhimlen fyller 10 år!

8 oktober 2019

Fredag 11 oktober är du välkommen till Stjärnhimlens förskola klockan 14.00 – 16.30. Stjärnhimlen fyller 10 år och firar dagen med öppet hus för barn och föräldrar.

Hur firar ni 10-årsdagen?

- Vi firar genom att ställa till med en fest för oss alla på stjärnhimlen, säger Samantha Berglind, pedagog vid Stjärnhimlens förskola. Det kommer att finnas lite olika roliga aktiviteter på gården. De som är nyfikna på vår förskola är välkomna, framförallt de familjer som går här nu men även alla de barn och föräldrar som gått hos oss. Vi tänker att även de som bor i närområdet kanske vill kika förbi. 

Reggio Emilia-pedagogik

Pedagogerna vid Stjärnhimlens förskola använder sig av ett Reggio Emilia-inspirerat arbetssätt vilket är en pedagogisk filosofi utvecklad i de kommunala förskolorna i den norditalienska staden Reggio nell’Emilia. Annelie Larsson, pedagog vid Stjärnhimlen berättar att de tror på barnen och vill lyfta dem och deras kompetens. Verksamheten på förskolan bygger på delaktighet och utforskande. När Stjärnhimlens förskola startade fanns 1-5 års avdelningar men för att kunna jobba efter Reggio Emilia ville de förändra till åldershomogena arbetsgrupper. Idag har Stjärnhimlen fem avdelningar och barnen är indelade i sin åldersgrupp. Pedagogerna berättar att de har anpassat varje avdelning efter barnens förmågor och att personalen vid de olika avdelningarna ingår i ett dagligt samarbete där olika möten sker både ute och inne.

Fredag 11 oktober firar förskolan de 10 år som verksamheten har varit igång. Vi ser fram emot en fin dag och många trevliga möten!

Var: Sikvägen 2, Hammarö
När: Fredag 11 oktober
Tid: Kl. 14.00-16.30

Sidan uppdaterad: 2019-10-08 0 kommentarer

Kommentarer

Skriv en kommentar