Stipendiater 2019

19 december 2019

Nu är årets stipendiater utsedda. Vid en ceremoni på måndagskvällen tillsammans med kommunfullmäktige delades årets utmärkelser ut som även i år är en målning av konstnären Pirjo Åberg. Stort grattis önskar Hammarö kommun.

stipendiater_2019.jpg

Årets företagare- Jonas Kramer 

Jonas Kramers goda entreprenörskap och ekonomiska tänkande driver honom att starta företag efter företag, hans entreprenörskap stannar aldrig upp och han har en vilja att starta nya företag även i framtiden. Jonas värnar om social hållbarhet vilket bland annat ger uttryck i att nya företag skapas för att medarbetare ska komma in på andra arbetsmarknader. Årets företagare är en entreprenör i tiden med flera aktiva företag som betyder mycket för många. Långsiktigt, hållbart och med en tillväxt som imponerar.

God arkitektur 2019- tillbyggnad på Notvägen 

Utmärkelsen God arkitektur 2019, tilldelas det timmerhus på Notvägen 3, Tynäs, som under 2019 fått en tillbyggnad.
I Sverige har man har byggt hus av liggande timmer sedan åtminstone 1100-talet. Att bygga ett modernt timmerhus anknyter vi till den svenska tusenåriga timmertraditionen. Timmerhuset på Notvägen har byggts med respekt till landskapet och naturens värden och kvaliteter. Naturlig terräng och stora träd har bl.a. bevaras i trädgården. Vid byggnation av den nya delen av huset har hänsyn tagits till det befintliga timmerhusets karaktärsdrag avseende material, byggteknik, takutformning och färgsättning. Huset har kurvade knutkantar och bjälkar i dess naturliga form. Såndana speciella detaljer ger huset unika konstnärliga värden. Genom att man tillvaratagit den ursprungliga byggnaden och trädgårdsmiljön finns nu på Notvägen 3 ett klassiskt hem i ett vackert landskap.

Årets unga ledare- Maja Ekängen Kindberg & Felicia Bergsgård

Maja Ekängen Kindberg och Felicia Bergsgård nomineras till Stipendiet unga ledare. De är verksamma inom Skoghalls Bordtennisklubb, där de bedriver träning för unga flickor. De arrangerar även läger för flickor dels på föreningsnivå, men även på distriktsnivå åt Värmlands Bordtennisförbund. De deltar med aktiviteter på kommunens lovverksamhet med prova på pingis med mera.

Årets idrottsprestation- Skoghalls Innebandyklubb Dam

Skoghalls IBK Damlag har svarat för bedriften att gå upp i Svenska Superligan i Innebandy. Det är mycket hård konkurrens inom Svensk daminnebandy, och det är en bedrift utöver det vanliga att ta sig hela vägen till landets högsta serie.

Årets ledare- Marthina Schiller

Marthina är mångårig ledare i Hammarö gymnastikförening och har varit en drivande kraft i föreningen, där hon även fungerat som kanslist under flera år.
Nu är Marthina ordförande i Hammarö HC, där hon redan profilerat sig med gott ledarskap.

Sidan uppdaterad: 2019-12-19 0 kommentarer

Kommentarer

Skriv en kommentar