Nu kan du låna parasportutrustning på Fritidsbanken

8 februari 2019

Fritidsbanken är till för alla. Nu även för dig med en funktionsnedsättning och som behöver specialanpassad sportutrustning. Vill du prova att åka sitski alpint, sitski längdskidåkning eller sitskate (skridskokälke) under vinter? Till våren när snön försvunnit och gatorna är sopade kanske du vill prova friidrottsrullstolen eller som den även kallas landsvägsrullstolen eller armbikecykeln. Som vanligt får alla låna sport- och fritidsutrustning på Fritidsbanken i 14 dagar helt kostnadsfritt.

Sedan hösten 2017 har det varit möjligt att låna sport- och fritidsutrustning på Fritidsbanken Hammarö i Skoghalls centrum. Men trots att alla får låna på Fritidsbanken har det oftast saknats utrustning för funktionsnedsatta. Genom en unik satsning har Värmlands kommuner gått samman för att göra det möjligt att låna parasportutrustning. Fritidsbankens vision är att alla ska ha rätt till en aktiv fritid och därför erbjuda sport- och fritidsprylar som skänkts av människor som inte längre använder dem.

Klicka här för att se vilken parasportutrustning vi har att låna ut till dig.

Besök gärna Fritidsbanken Hammarö på Björkhagsgatan 6 i Skoghalls centrum så hjälper personalen dig att förmedla kontaktuppgifter till respektive Fritidsbank i Värmland där du kan hämta parasportutrustningen. Det går även bra att ringa på telefon: 070-291 69 21 under Fritidsbanskens öppettider.

Fritidsbankens öppettider
Måndagar klockan 15:00-18:00
Torsdagar klockan 15:00-18:00

Sidan uppdaterad: 2019-02-08 0 kommentarer

Kommentarer

Skriv en kommentar