Nolgårds handelsområde växer

15 mars 2017

Idag onsdag 15 mars är det premiär för den nya Ica butiken på Nolgård. Ica Kvantum är en av flera butiker och verksamheter som bidrar till att ett handelscentrum tar form. Den 2000 kvadratmeter stora Ica-butiken står nu redo för att ta emot kunder och fler butiker är på ingång.

Foto: Christine Holm

Kvantumbutiken på Nolgård är tänkt att bli en guldbutik inom Ica vilket betyder att butiken har byggts utifrån krav för att uppnå en miljöcertifiering som står för hög kvalitet.

-Det är fantastiskt roligt att få vara med i uppförandet av en ny Kvantumbutik med högt miljötänk här på Hammarö. Jag är stolt över att kunna erbjuda både Karlstad- och hammaröborna en riktigt fin butik med mycket matglädje, stort utbud och fantastisk personal, säger Urban Svensson, Ica-handlare på ICA Kvantum Hammarö.

Ica fastigheter köpte mark vid den stora Nolgårdsrondellen av Hammarö kommun med syfte att under våren 2016 börja bygga ett lokalt centrum. Tanken är att erbjuda Hammaröborna och de som passerar området en modern marknadsplats med fokus på möten, mat, trivsel och hälsa. I anslutning till den nyöppnade Ica-butiken kommer Apotek Hjärtat, gymmet Optimal Träning, den asiatiska restaurangen Spice´n Rice och Swenströmskas stenungsbageri även slå upp sina portar. Stora Coop Hammarö som får Ica som granne hade i december nypremiär efter en omfattande ombyggnad av sina lokaler där även Apotek Kronan nyligen har öppnat en butik.

Registreringen av nya företag ökar stadigt i Hammarö kommun. I slutet av 2016 fanns 800 företag registrerade i kommunen och i slutet av januari 2017 hade siffran stigit till 804.

Klicka här för att läsa mer om näringslivet på Hammarö.

Sidan uppdaterad: 2017-03-15 2 kommentarer

Kommentarer

  • Johan 2017-03-16 10:50

    Kul med en ny fin butik! MEN utvecklingen på Hammarö går väl åt helt fel håll. Vad hände med miljötänk och närhetsprincip. Allt mer bygger på att man behöver bil för att ta sig till skola, matbutik, vårdcentral, etc. Som boende på Lövnäs ser jag att Vårdcentralen försvann, vår lokala ICA butik stängde nyligen och nu även förslag och beslut på att lägga ner högstadiet på Hammarlunden. Nästa steg är väl att ta bort alla lekparker och bussa barnen till satsningen i Skoghallsparken?

  • HAMMARÖ KOMMUN - Amanda kommunvägledare 2017-03-17 09:20

    Hej Johan! Tack så mycket för din synpunkt! Vi för den vidare till berörd personal. Hammarö kommun arbetar för att värna om miljön och att skapa förbindelser som underlättar framkomligheten för hammaröborna. I anslutning till handlingsområdet finns Jonsbols bytespunkt som knyter an kollektivtrafiken på Hammarö. Ica Kvantum har byggts utifrån krav för att uppnå en miljöcertifiering som står för hög kvalitet. Med vänlig hälsning, Amanda, kontaktcenter

Skriv en kommentar