Lekplatserna får nytt utseende

11 oktober 2018

Just nu arbetar personalen vid parkenheten vid några av lekplatserna runt om på ön. Det är mycket kvar som kommer att hända men några lekplatser har redan fått ny lekutrustning på plats. Nedan kan du se vad som är planerat för lekplatsen närmast dig.

Jonsbolsparken
Jonsbolsparken byggs om till en generationsmötesplats med lekutrustning för de mindre barnen. Det kommer installeras flera sittplatser och planteringar i parken.

Lövnäsparken
Vid Lövnäsparken kommer gamla buskage rensas bort. Under året 2020 kommer ett större arbete göras när lekparken görs om till en generationsmötesplats.

Champinjonvägens lekplats
På Champinjonvägens lekplats kommer gamla buskage att tas bort och den gamla gungställningen. Under 2019 kommer lekplatsen att byggas om till en generationsmötesplats med ny lekutrustning, sittplatser och planteringar.

Folkungaparken
Folkungaparken kommer att få en för platsen ny klätterställning.

Fryksellsparken
Vid Fryksellsparken kommer en för platsen ny klätterställning att komma på plats.

Skoghallsparken
Skoghallsparken får en ny klätterställning med konstgräs som fallskydd. Nya solstolar placeras i slänten mot ishallen. En boullebana/isbana kommer förhoppningsvis att bli klar till nästa år.

Vad är en generationsmötesplats?
Lekplatsen i en generationsmötesplats har ett värde som utflyktsmål. Här finns fokus, förutom på lekutrustning, även på grönyta, sittplatser och planteringar eller vacker natur.

Klicka här om du vill läsa mer om lekplatserna på Hammarö.

Sidan uppdaterad: 2018-10-12 11 kommentarer

Kommentarer

 • S 2018-12-06 09:55

  Detta låter ju bra! Men i sparförslagen sägs det att ni ev. ska ta bort hälften av lekplatserna?! Vad händer med de ni redan börjat riva? När kommer exempelvis nya gungor till Bärstad?

 • HAMMARÖ KOMMUN - Hasse kommunvägledare 2018-12-07 10:04

  Hej Sandra! Vi har pratat med parkenheten som hälsar att et kommer nya gungor till Champinjonvägens lekplats under våren 2019. Angående besparingarna så är inga beslut tagna i nuläget. Med vänlig hälsning //Hasse, kontaktcenter

 • Karin 2019-02-14 12:33

  Hej, Hur ser planen ut för lekplatsen på Champinjonvägen (den enda allmänna lekplatsen i Bärstad)? Finns det något bestämt kring när den ska rustas upp?

 • HAMMARÖ KOMMUN - Amanda kommunvägledare 2019-02-14 14:34

  Hej Karin! Under 2019 kommer lekplatsen att byggas om till en generationsmötesplats med ny lekutrustning, sittplatser och planteringar. Med vänlig hälsning, Amanda, kontaktcenter

 • Sandra 2019-02-14 14:53

  Under början av 2019 eller slutet? Året är långt och det vore ju kul att hinna nyttja lekplatsen under vår och sommar.

 • HAMMARÖ KOMMUN - Amanda kommunvägledare 2019-02-15 11:41

  Hej igen! Vi har pratat med vår parkenheten som i nuläget dessvärre inte kan gå ut med mer information om när det blir av under året. Med vänlig hälsning, Amanda, kontaktcenter

 • Sandra 2019-05-20 10:32

  Något bestämt angående gungorna på Champinjonvägen och när renoveringen av Lövnäsparken ska ske?

 • HAMMARÖ KOMMUN - Amanda kommunvägledare 2019-05-22 08:46

  Hej Sandra! Gungorna på Champinjonvägen kommer att hängas upp i år men vi vet ännu inte exakt när mer än att de kommer att komma på plats. Som det ser ut nu har parkenheten inte budget till investeringar på lekplatser men vi tar tacksamt emot önskemål om förbättringar och naturligtvis är säkerheten alltid en viktig fråga. Sedan hösten när den här nyheten publicerades har parkenhetens resurser förändrats. Om du vill läsa mer om den senaste uppdateringen för samtliga lekplatser på Hammarö klicka på länken nedan https://www.hammaro.se/Bo/Uppleva--gora/Lekplatser/ Med vänlig hälsning, Amanda, kontaktcenter

 • Sandra 2019-05-22 09:03

  Så den goda nyheten om att ni skulle renovera Champinjonvägen och Lövnäsparken är att glömma? Väldigt tråkigt i så fall!

 • Karin 2019-05-23 12:43

  Verkligen bedrövligt att det finns så ont om allmänna lekplatser i och nära Bärstad! Om kommunen menar allvar med att vilja förbättra folkhälsan och främja barns rörelse borde det gå att avsätta den jämförelsevis lilla summan till att rusta upp dessa i nuläget trista lekytor. Också supertråkigt att den planerade lilla forbollsplanen vid "Bärstad Beach" inte blir av. Konsekvens: barnen får än mindre motivation till att slita sig från Fortnite o dyl, alternativt måste skjutsas med bil tvärs över ön till lekplatser&planer kring Skoghall. /Karin

 • HAMMARÖ KOMMUN - Amanda kommunvägledare 2019-05-24 08:24

  Hej Karin! Tack för din synpunkt. Vi skickar den vidare till serviceförvaltningen. I dagsläget har inte parkenheten budget till investeringar på lekplatser men vi tar tacksamt emot önskemål om förbättringar. Ha en fin dag! Med vänlig hälsning, Amanda, kontaktcenter

Skriv en kommentar