Internationellt miljö- och infrastrukturpris till projekt Tye

20 januari 2020

Projekt Tye var tillsammans med ett 20-tal andra projekt från Storbritannien, Qatar, Sverige och Malaysia – CEEQUAL-finalist i kategorierna Klimat, Vatten samt Samverkan med lokalsamhället (Community & Stakeholder relations). Under prisutdelningen i London i slutet av november utsågs Projekt Tye som vinnare i kategorin Samverkan med lokalsamhället.

Det är första gången som ett svenskt projekt vinner i CEEQUALs Exceptional Achievement Awards.

- Det känns så klart väldigt hedrande att få det här priset. Vi ser det som en kvalitetsstämpel och kvitto på att det vi har gjort är bra, säger William Healy Strömgren, VA-ingenjör och projektledare på Hammarö kommun.

I projektet så byggde Hammarö kommun ett allmänt VA-nät till de boende på Tye. För att få priset ska man ha arbetat hållbart med hög miljömedvetenhet, haft en hög tillgänglighet och god dialog med medborgarna. Som exempel så har projektledaren delvis haft sitt kontor vid bygget, man har skrivit månadsbrev med information till de boende om kommande och pågående arbeten, anordnat öppet hus och haft fokus på en öppen medborgardialog med de boende.

Projektet VA Tye uppnådde certifieringens högsta betyg – Excellent, och kvalade därmed in till finalen i London. Under galan delades pris ut till vinnarna och Hammarö kommun tillsammans med Skanska vann i kategorin Samverkan med lokalsamhället. Prisutdelningen ägde rum i London den 25 november.

Sidan uppdaterad: 2020-01-20