Välkommen till integrationsdagen

12 september 2017

Den 5 oktober är du inbjuden till Integrationsdagen i Skoghalls Folkets hus. Vi bjuder på flera olika aktiviteter under kvällen där du har chansen att lära dig mer om integration och människor från olika kulturer. Det är fri entré för hela kvällen.

Program

Föreläsning med Sara Mohammad
Varför fortsätter hedersrelaterat våld i Sverige?

Klockan 17:30-18:15
(Anmälan krävs: senast 1 oktober till anmalan@varmland.boj.se)
Sara är ordförande och grundare av Riksorganisationen GAPF- Glöm Aldrig Pela och Fadime. Hon är kvinnan som lyft upp det hedersrelaterade våldet i ljuset och på den politiska agendan, ett problem samhället länge blundat för men efter flera uppmärksam­made våldsdåd och mord blivit en angelägen samhällsfråga.

Sara har sitt ursprung i södra Kurdistan. Under uppväxten blev Sara själv utsatt för hedersvåld. Hennes bror ville få henne bort­gift, vilket Sara motsatte sig. Vid 17 års ålder lämnade Sara sin fa­milj, efter det att brodern misshandlat och dödshotat henne. 1993 kom Sara till Sverige som politisk flykting. Saras rätta identitet är fram till denna dag skyddat.

Bensträckare

Klockan 18:15-18:30
Vi bjuder på frukt

Teater Tropos

Klockan 18:30-19:30
En berättelse om längtan efter frihet, heder, syskonkärlek, svek och lojalitet.
Peyman och Evindar är syskon som kivas och skämtar med varan­dra som syskon gör. Peyman gnäller över deras kontrollerande för­äldrar, men Evindar tycker inte att det är så farligt. Ingen av dem kan föreställa sig vad familjen är på väg in i och vilka konsekvenser det kommer att få. En aktuell föreställning som med ett ungt tilltal och tvära kast behandlar hederskultur ur flera olika perspektiv.

Dagen är arrangerad av Hammarö kommun tillsammans med Länsstyrelsen Värmland och Brottsofferjouren.

Varmt välkommen!

Sidan uppdaterad: 2017-09-12 0 kommentarer

Kommentarer

Skriv en kommentar