Har du rum att hyra ut?

16 mars 2017

Nu kan du hjälpa människor som är i behov av bostad genom att hyra ut ditt rum, hus, stuga, lägenhet eller annan typ av logi. Socialförvaltningen vid Hammarö kommun ber om din hjälp så att vi kan välkomna människor som saknar någonstans att bo.

Om du har möjlighet att vara en hjälpande hand och samtidigt passa på att få din bostad uthyrd hör av dig till vår bostadssamordnare Armin Dajic för mer information på telefon: 054-51 52 02 eller via mejl: armin.dajic@hammaro.se.

Bostäderna kommer att tilldelas de personer som behöver samhällets stöd vilket innebär både nyanlända och personer som är i behov av ett enklare boende. Varje år kommer det människor till vår kommun som söker en friplats med önskan att få ett bättre liv och någonstans att bo. Sverige har tagit ett stort ansvar i flyktingfrågan och vill fortsätta att göra det. Många av er kommuninvånare har varit och är duktiga på att skapa bra dialoger och mötesplatser för nyanlända. Det finns en stor vilja att hjälpa till vilket vi är tacksamma för.

Klicka här för att läsa mer om kommunens arbete med flyktingmottagandet, integration och hur du som privatperson kan göra en insats.

Sidan uppdaterad: 2017-03-16