Hammarö levererar - utökat stöd till dig som är i riskgrupp

7 april 2020

Från och med måndag den 6 april så kan du som är i en riskgrupp eller som sitter i karantän få hjälp med hemhandling. Här hittar du också information om hur företag här på ön har coronasäkrat sin verksamhet och vilken hjälp som finns att få.

Handla

Alla som behöver hjälp med hemhandling uppmanas att planera sina inköp och veckohandla, det finns möjlighet att få handling tisdag eller torsdag lite beroende på vilken butik det gäller. Svenska kyrkan inleder med att ställa upp och hämta varor och leverera till enskilda hushåll. Mer specifik information om hur du går tillväga hittar du här nedan.

ICA Kvantum och ICA Tummen

Förutsättningar för att kunna få hjälp

Som kund ska du vara registrerad som kreditkund hos ICA för att få månadsfaktura och det måste ske senast dagen innan för att det ska fungera.

Så här gör du för att komma igång

Du hör av dig till Svenska Kyrkan med namn och adress. Glöm inte att även ange ditt icakundkort eller personnummer för att ta del av bonus och erbjudanden.

Du som kund kommer att bli tilldelad ett kundnummer som uppges vid varje beställning. Det är viktigt att du förmedlar det numret till Svenska kyrkan vid varje beställningstillfälle. 

Nu kan en order göras.

Ring Svenska kyrkan på tel.054–512400 (vardagar 10.00-12.00 och 13-14.30) eller mejla på hammaro.forsamling@svenskakyrkan.se och ange

  • Namn, telefonnummer och adress
  • Vart du vill ha handlat
  • Vad du vill ha handlat
  • Betalningssätt, faktura, svisch eller annat
  • Varor levereras enligt överenskommelse

Stora Coop Hammarö

Beställning

Du som kund är välkommen att kontakta butiken, måndag till fredag kl 9-18 för att lägga din beställning. Coop tar emot din beställning och packar varor efter önskemål. Utkörning erbjuds på tisdagar och torsdagar. För att få utkört gör beställningen dagen innan!

Kontaktuppgifter för beställning och uppgiftslämning; telefonnummer 010-410 87 63, e-post; 3800@coopvarmland.se

Betalning

Fakturan har därefter 30 dagars kostnadsfri betaltid samtidigt som poängen registreras för medlemmar. Butiken vill också gärna ha reda på om kunden har eventuella allergier.

Utkörning

Utkörning sker i samarbete med Svenska Kyrkan som butiken själva kontaktar. Det finns också möjlighet, om så önskas, att kunden hämtar varorna mot uppvisande av legitimation vid varuutlämningen utanför butiken.

Så här har andra butiker coronasäkrat sin verksamhet

Hårstudion i Skoghall Centrum

Ger sina kunder möjlighet till ensamtid utan några andra kunder under behandling, även hembesök kan ordnas. Vid köp av varor eller presentkort går det att få hemleverans utan kostnad.

Salongen håller god hygien och följer riktlinjer utifrån Corona hantering.
För kontakt ring 054-51 70 55 Teresia, Mikaela och Chatarina.

Arianns

Erbjuder sina kunder möjlighet att handla utan att gå in i butik utan köp kan genomföras utomhus. Likaså hemkörning av varor utan kostnad. Via Facebook läggs bilder upp på varor för att visa vad som erbjuds. Butiken spritas och tvättas för att skapa en coronasäkrat butik.

För kontakt så ring på 054-51 80 50 eller på 070-538 41 85 så hjälper de er med det ni vill handla. Tipsa gärna om hur de mer kan vara var hjälpliga.

Hammarö bibliotek erbjuder extra bokservice

För dig som tillhör en riskgrupp eller inte vill gå in på biblioteket så erbjuder Hammarö bibliotek en extra bokservice. Ring eller mejla dina önskemål så packar de en bokkasse som du hämtar precis innanför dörren till biblioteket. Du når biblioteket på telefon 054-51 52 00 eller biblioteket@hammaro.se.

Sax s

Tar sitt ansvar för att kunderna ska känna sig trygga och ger sina kunder möjlighet till ensamtid utan några andra kunder under behandling. Salongen håller god hygien och följer riktlinjer utifrån Corona hantering. Telefon 054-51 32 42.

Glada Saxen

Ger sina kunder möjlighet till ensamtid utan några andra kunder under behandling, även hembesök kan ordnas. Vid köp av varor eller presentkort går det att få hemleverans utan kostnad. Salongen håller god hygien och följer riktlinjer utifrån Corona hantering. Telefon 054-51 61 62.

Restaurang Sätterstrand

Under rådande omständigheter erbjuds utkörning av lunchlådor utifrån menyn. Lunchlådorna körs ut uppvärmda och kan även värmas upp i mikro.

Beställning sker till: 0703090594 (endast via telefon) mellan 07.30 - 09.00. och maten levereras mellan ca 10.45 - 11.30 till dörr eller uppgjord plats. Minst 2 matlådor för utkörning är inom Skoghall/Hammarö. Betalning sker via swish.

Matlådor för avhämtning finns tillgängligt under hela lunchen och självklart är restaurangen är öppen som vanligt och det finns många platser ute på altanen.

Obs! Denna sida uppdateras kontinuerligt! Är du som företagare intresserad av att få ut information så kontakta Annika Axelsson, näringslivsansvarig.

Sidan uppdaterad: 2020-04-23