Grön flagg väcker nyfikenhet kring global samverkan

13 mars 2019

Ferlins förskola är en av de förskolor på Hammarö som arbetar med Grön Flagg. Under 2018 och 2019 arbetar förskolan med ämnet global samverkan för att skapa mer förståelse hos barnen inom områden som jämställdhet, språk, mångfald, fattigdom och olika kulturer.

Susanna Larsson på Ferlins förskola

Under förra veckan fick barnen på Ferlins förskola lära sig mer om hur det kan vara att komma som adopterad från ett annat land till Sverige. Förskolelärare Susanna Larsson är adopterad från Sri lanka och besökte sitt hemland i december. Med sig tillbaka till förskolan hade Susanna massor med spännande berättelser och saker som barnen med stor nyfikenhet fick ta del av.

-    Utifrån projektet Grön Flagg och ämnet global samverkan tyckte vi att det passade bra att berätta för barnen om människors likheter och olikheter, berättar Susanna. Barnen är jätteintresserade och ställer massor med frågor om hur det är att vara adopterad eller bo i ett annat land med andra förutsättningar än vad vi i Sverige har.

Vad är Grön Flagg?
Grön Flagg är Håll Sverige Rents program som hjälper lärare och pedagoger att väcka upptäckarglädje kring hållbarhetsfrågor. Målet med Grön Flagg är att barn och unga deltar, planerar och genomför aktiviteter för hållbar utveckling. Att tillsammans skapa nyfikenhet och ett långsiktigt engagemang i arbetet med social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet.
Klicka här för att läsa mer om Grön Flagg.

Sidan uppdaterad: 2019-03-14 0 kommentarer

Kommentarer

Skriv en kommentar