Efterlängtad byggstart och första steg för återuppbyggnaden av Götetorps skola

11 mars 2020

På nyårsafton för fyra år sedan så gick larmet om att en skola brann på Hammarö. Delar av Götetorps skola totalförstördes och sedan dess så har barn och elever haft sin undervisning i tillfälliga lokaler på Hammarö utbildningscenter. Idag så togs de första stegen för byggstarten av sin nya skola.

Elever som står i formation av Götetorps nya skola

Götetorps skola kommer att bli en tvåparallellig skola med plats för 350 elever från förskoleklass och upp till årskurs 6. Den nya skolan beräknas stå färdig sen höst 2021.

- Hammarö är en kommun som växer, vilket vi är glada för. Därför tänker vi långsiktigt och hållbart när vi bygger så att vårt utbud av förskolor och skolor täcker framtidens behov, säger Bosse Henriksson, ordförande för kommunstyrelsen.

Bild: Björn Svantesson, förvaltningschef bildningsförvaltningen, Bosse Henriksson, ordförande i kommunstyrelsen och Jens Meyer ordförande i bildningsnämnden

Nya lärmiljöer som stödjer framtidens pedagogik

Under hela planeringsstadiet och framtagandet, av det som nu ska bli en ny F-6 skola har en nära dialog och samverkan förts med verksamheten. Lärare har haft möjlighet att tycka till och varit delaktiga i utformningen av både inomhus- och utomhusmiljö.

- Hammarö kommun har och har under lång tid haft en mycket bra skola med goda resultat. Det vill vi värna om. Genom att vi bygger så får vi också fler förskolor och skolor som är modernt anpassade, som ger tillgång till nya lärmiljöer och som stödjer framtidens pedagogik och nya sätt att jobba på i skolan. Det är jättebra säger Björn Svantesson, förvaltningschef bildningsförvaltningen.

Förutom klassrum, fritids och matsal så kommer det bland annat att byggas en gradäng som kommer att fungera som mötesplats och samlingssal för olika arrangemang. Det kommer också att byggas en idrottshall ihop med skolan anpassad för skolidrott.

200 elever tog gemensamt de första stegen för sin nya skola

För att låta alla vara delaktiga i byggstarten av sin nya skola så gick Götetorps alla nuvarande elever gemensamt och ställde upp sig i formation så som den nya skolan ska bli.

Bild: Ellinor och Ella, elevrådet

- Det känns bra och lite spännande. Det ska bli roligt att få en större skola. Vi tycker det är bra att den blir på två plan. Ute så hoppas vi att det blir lianer och hinderbana och gärna en stor rutschkana, berättar Ella och Ellinor ifrån Götetorps skolas elevråd.

Bild: 3D-skiss över Götetorps nya skola

Mer information om alla Hammarös byggprojekt hittar du på https://www.hammaro.se/hammaro-vaxer/

Sidan uppdaterad: 2020-03-11