Ett samarbete för Vänerns bästa

6 december 2019

Under fredagsförmiddagen sammanfogade Karlstads kommun och Hammarö kommun två rör som en symbolisk handling för att visa vikten av samarbetet och avtalet om avloppsvatten. Ett viktigt och miljöförbättrande samarbete mellan våra kommuner.

På bilden sammanfogar Per-Samuel Nisser (M) ordförande i kommunstyrelsen i Karlstads kommun och Bosse Henriksson (M) ordförande i kommunstyrelsen i Hammarö kommun två rör för att visa vikten av samarbetet.
På bilden sammanfogar Per-Samuel Nisser ordförande i kommunstyrelsen i Karlstads kommun och Bosse Henriksson ordförande i kommunstyrelsen i Hammarö kommun två rör för att visa vikten av samarbetet. Bild från karlstad.se

Kommunerna har sedan tidigare ett vattenavtal om att Karlstad levererar dricksvatten till Hammarö. I det nya avtalet tar Hammarö hand om avloppsvatten från Dingelsundet i Karlstad för rening vid reningsverket på Vidön. Karlstad pumpar avloppsvatten från Dingelsundet till en släppunkt på Hammarö som tar emot avloppsvattnet och det går vidare till Vidöverket som tar hand om vattnet och renar det. Fastigheterna i området har tidigare haft enskilda avlopp. 
För att lösa problem känns det bra att samarbeta över kommungränser.

Reningen av avloppsvattnet är en förutsättning för Vänerns välmående och samarbetet mellan kommunerna är en klar miljöförbättrande åtgärd samtidigt som det ger en rent dricksvatten till de boende i området.
Vi har också i samand med detta avtal tecknat ett nytt avtal för köp av dricksvatten till Hammarö från Karlstad.

Sidan uppdaterad: 2019-12-09 1 kommentarer

Kommentarer

  • Per H Börjesson 2020-07-20 23:46

    Två trötta moderater i ett trött handslag.

Skriv en kommentar