Elever och lärare tog de första stegen för den nya F-6 skolan på Hammarlunden

13 januari 2020

I december 2019 beviljade kommunstyrelsen, i Hammarö kommun, bygglov för Hammarlundens nya F-6 skola och idag var närmare 500 elever och lärare med och tog de första stegen till den nya F-6 skolan.

Elever står utplacerade i en formation där den nya F-6 skolan kommer att byggas.
Foto: Byggdialog

F-6 skolan blir ett nästa steg i byggprocessen på Hammarlundens skolområde och är en del av det stora skolprojektet på Hammarö som sträcker sig fram till år 2026.


Tillsammans med elever och lärare hjälpte politikerna till att skapa formen på den nya F-6 skolan.

- Hammarö växer och det ställer också krav på våra skolor och lärmiljöer. Därför tänker vi långsiktigt och hållbart så att det finns utrymme för verksamheten att
 jobba flexibelt men också utrymme för om vi blir fler i framtiden, säger Bosse Henriksson, ordförande för kommunstyrelsen.

Utformad för att skapa närhet och trygghet
Under hela planeringsstadiet och framtagandet, av det som nu ska bli en ny F-6 skola, har en nära dialog och samverkan förts med verksamheten. De har haft möjlighet att tycka till och vara delaktiga i utformningen av skolan.

- Vi vill att eleverna känner sig trygga i sin skolmiljö, och även om skolan blir större än den tidigare skolan så har det varit viktigt att
skapa känslan av det lilla i det stora, säger Björn Svantesson, chef för bildningsförvaltningen.

Elever och lärare tog de första stegen
Idag var både elever, lärare, politiker och tjänstemän på plats vid Hammarlunden för att stega upp en formation där den nya F-6 skolan kommer att byggas.


Eleverna stegade upp formen på

Den nya skolan som består av en mindre huskropp med fyra ”armar” kommer att bli 8 500 kvm stor med plats för 700 barn och elever.
När allt står klart kommer det vara en modern skola, anpassad efter dagen behov, med spännande utemiljöer som uppmuntrar till rörelse och lek.

Byggnationen av skolan pågår fram till slutet av 2021 och skolan ska vara klar för inflyttning till vårterminen 2022.


 3D-skiss över F-6 skolan, ritad av Mondo Arkitekter.

Här kan du läsa mer om Hammarlundens skolområde och prenumerera på nyheter.

Sidan uppdaterad: 2020-01-13 0 kommentarer

Kommentarer

Skriv en kommentar