Kotten på säkert utomhusbesök på Björkhagsgården

7 maj 2020

Under torsdagsförmiddagen fick äldreboendet Björkhagsgården besök av barn från Lilla Brukets förskoleavdelning Kotten. Med famnar och barnvagnar fulla av teckningar, en maskrosbukett och en solrosplanta väntade barnen tålmodigt på att de boende skulle komma ut genom huvudentrén.

Förskolebarn visar upp sina målningar.
Barnen visar stolt upp några av teckningarna som de har målat.

- Glöm nu inte att vi ska hålla avstånd, uppmanar Therese Bråth Lovnér, en av Kottens förskolepedagoger till barnen. En uppmaning som tas på stort allvar från den anvisade platsen.

Avdelningen Kotten har under temat Vårblommor och Hållbar utveckling skapat teckningar på äpplen, vitsippor, tomater, regnbågar och jordgubbar. Teckningar som barnen ville ge till våra äldre.

När personalen iklädda visir ledsagar de boende ut i den varma vårsolen går det som ett sus bland barnen: Nu ska äntligen deras fina teckningar - och maskrosbukett delas ut. Teckningarna slussas med säkra avstånd mellan barn, förskolepersonal, personal och boende.

- Åh, vilken fin teckning jag fick med jordgubbar och päron, jag kan inte vänta tills jag får komma in och sätta upp den, utropar Kerstin från sin rullstol och får ett rungande medhåll av sina kamrater på boendet.

Och solrospslantan då? Jo, den ska sättas i en kruka utanför entrén så att alla kan ta del av den. Kanske tillsammans med maskrosbuketten. I alla fall om de boende får bestämma.

De boende applåderade till barnen som tack för deras fina teckningar och glädjen över besöket gick inte att ta miste på.

Sidan uppdaterad: 2020-05-08