Ansök om stipendium

7 oktober 2019

Nu har du som är elev eller har vuxit upp på Hammarö möjlighet att söka stipendium från Margit och Waldemar Hellgrens premiefond. Bildningsförvaltningen kommer att ta emot din ansökan fram till och med söndag 10 november. Bakgrunden till stipendiet är att bildningsförvaltningen vill stödja elever som på ett eller annat sätt utmärker sig inom sitt område.

Fondens årliga avkastning utdelas till elever, bosatta eller som har vuxit upp i Hammarö kommun, inom yrkesförberedande studier på gymnasieskola eller gymnasial nivå inom vuxenutbildning.

Ansökan ska innehålla

  • Namn, adress, personuppgifter, uppgifter om vilka år man är/varit bosatt i Hammarö kommun samt information om de pågående yrkesförberedande studierna på gymnasieskola eller gymnasial nivå på vuxenutbildning
  • Motivering till varför du söker stipendium
  • Bevis/intyg om pågående yrkesförberedande studier på gymnasieskola eller vuxenutbildning

Ansökan ska vara inne senast söndag 10 november och skickas till: 

Bildningsförvaltningen
Box 26, 663 21
Skoghall

Det går även bra att mejla in din ansökan till: gymnasium@hammaro.se 

 

Sidan uppdaterad: 2019-11-19 1 kommentarer

Kommentarer

  • Bitte 2019-11-13 12:24

    Till er som söker medel ur denna fond och redan gått yrkesförberedande gymnasielinje, och sedan går vidare på yrkesförberedande utbildning efter gymnasiet kan det vara bra att veta att ni endast är berättigade om ni läser in gymnasiekompetensen på Komvux, eller går vissa yrkesförberedande gymnasier. Det gäller alltså inte alla yrkesförberedande vuxenutbildningar, utan endast de som läser in en sådan gymnasielinje på komvux fick jag till svar idag då jag ringde. Märklig prioritering i mitt tycke. Tydligen ett beslut som Kommunen fattat men är otydliga i sin annons.

Skriv en kommentar