Återvinningscentralen

Hammarös återvinningscentral är byggd för att du lätt ska kunna lämna ditt avfall. Personalen har genomgått flera utbildningar om farligt avfall, farligt gods, avfallshantering och kundbemötande. De är även utbildade inom hjärt- och lungräddning, och det finns en hjärtstartare i entrén till personalbyggnaden. Kontakta personalen om du funderar på någonting, de hjälper gärna till!

Återvinningscentralen på Skoghall

Öppettider

Måndag 7.00-19.00
Tisdag 7.00-15.00
Onsdag 10.00-19.00
Torsdag 10.00-19.00
Fredag 7.00-15.00
Lördag 10.00-15.00

Återvinningscentralen är stängd på söndagar, helgdagar samt påskafton, pingstafton, midsommarafton, julafton och nyårsafton, men öppen enligt ordinarie öppettider på skärtorsdag och valborgsmässoafton (om ej söndag).

OBS! Tisdag 16 juni stänger återvinningscentralen klockan 12:00!

Trafikslussning upphör på återvinningscentralen

Under de tre senaste lördagarna samt fredagen efter kristihimmelsfärdsdagen har återvinningscentralen haft en väktare på plats för att slussa trafiken på anläggningen. Detta sattes in som en försiktighetsåtgärd med hänsyn till rådande omständigheter och det periodvis höga flödet av besökare som kom till anläggningen under lördagar. Efter en utvärdering av situationen bedömer vi inte att vi behöver fortsätta med trafikslussning utan fokus kommer snarare ligga på att fortsätta vidta försiktighetsåtgärder i allmänhet såsom att hålla avstånd och god hygien. Vi uppmanar därför alla besökare att fortsätta respektera de allmänna råden och stanna hemma om du har sjukdomssymptom.

Hushåll

På återvinningscentralen får du som privatperson i Hammarö kommun kostnadsfritt lämna grovavfall, trädgårdsavfall, el-avfall och farligt avfall från ditt hushåll. Det ingår i den renhållningsavgift som du betalar till kommunen.

Företagsbilar

Samtliga besökare i företagsbilar ska kontakta personalen innan avlastning oavsett om besöket är privat eller inte. Företag, föreningar och andra verksamheter får lämna avfall på återvinningscentralen mot en avgift.

Återbruk

Om du har saker som är för bra för att slängas finns det möjligheter att ge dem ett andra liv på återvinningscentralen. Myrorna har ett rum där du bland annat kan lämna saker som porslin, leksaker, skor, kläder och möbler. Rummet töms flera gånger i veckan, och sakerna säljs sedan i deras butiker.

Pantburkar till Sjöräddningssällskapet

Om du har pantburkar och pet-flaskor som du av någon anledning inte vill panta själv, kan du lämna dem i någon av de tre blå tunnorna intill metallcontainrarna på området. Även aluminiumburkar som inte har någon pant kan lämnas här. Det är Sjöräddningssällskapet som samlar in burkarna och flaskorna, och pengarna går direkt till deras egen verksamhet.

Karta

Kontakt

Här finns kontaktuppgifter för mer information.
Läs mer
Sidan uppdaterad: 2020-06-11