Hammarö kulturskola

Hos oss får du utlopp för din kreativitet. Vi påstår att (nästan) allt är möjligt och ger dig som elev både inspiration och verktyg till skapande, och sist men inte minst en gemenskap.

Vi har en hög kvalitet på vår verksamhet, med allt från utbildade lärare till ambitiösa elever som tar eget ansvar för sitt lärande. Vårt mål är att alla elever så tidigt som möjligt deltar i någon form av samspel/samverkan med andra elever. Du kan läsa mer om vårt synsätt här. Undervisningen sker på kulturskolan samt ute i kommunens grundskolor. Kulturskolan har i stort sett samma läsårsstider som grundskolan. Det innebär att undervisningen är inställd på lovdagar och studiedagar.

26 MARS: ELVIRA VILLELIRA OCH ÖPPET HUS-KVÄLL 
Tisdag 26 mars får alla i årskurs två träffa Elvira Villelira i en föreställning där hon visar vägen i Kulturskolans instrumentskog. På kvällen, mellan klockan 18.30 och 20.30, är det öppet hus för alla barn i åk två (och deras anhöriga): en kväll där man får prova på de ämnen som Kulturskolan erbjuder som val till årskurs tre. 

MOSAIK - THE CITY
Snart är det dags för tolv elever och tre lärare från kulturskolan att besöka franska Les Plessis Robinson för Mosaik - the city; ett EU-projekt med kulturskolor från Frankrike, Spanien, Sverige och Tyskland. Mellan 26 maj och 2 juni är det repetitioner, premiärnerver, middagar och kulturella utbyten. 
Projektet finansieras av Erasmus. 

 
RIKSFÖRBUNDET UNGA MUSIKANTER
Hjälp! För att inte gå miste om statliga bidrag till kulturskoleeleverna behöver vår intresseförening i år din hjälp att registrera eleverna i Hammarö Kulturskolas elevförening. Det innebär också ett medlemskap i RUM (Riksförbundet Unga Musikanter).

Registrering gör ni genom denna länk: http://ebas.rum.se/signups/index/6817
Detta har tidigare skötts av kulturskolan, men med nya GDPR-regler om personuppgifter behöver du som vårdnadshavare (eller du som äldre elev) själv göra en medlemsregistrering på denna sida, och godkänna medlemskapet. Nästa år blir det enklare då får ni bara ett e-postmeddelande med frågan om eleverna vill fortsätta vara medlem eller ej.
Snälla, hjälp oss med detta direkt! Vi måste snart som möjligt få in medlemsregistreringarna för att inte gå miste om bidragen för 2019.
Bidraget är grunden för de aktiviteter som Kulturskolans elevråd (Elevråd K) anordnar för andra elever. Till exempel Halloweenaktiviteter, pyssel på Julstöket m.m.
• Medlemskapet är gratis för alla men genererar statliga bidrag till elevföreningen
• Medlemskapet innebär också att du som medlem får rabatt på läger och aktiviteter som anordnas av RUM
Mer information om medlemskapet finns här:
https://www.rum.se/medlem/

ENKÄTUNDERSÖKNING
Mellan vecka 14 och 16 kommer vi att dela ut en enkät till våra elever angående "elevnöjdhet". Ungefär varannat år gör vi undersökningar för att kunna bekräfta, förändra och utveckla verksamheten. 

 

 

Sidan uppdaterad: 2019-03-21 2 kommentarer

Kommentarer

  • Karin 2018-11-20 09:53

    Hej. Har hört rykten om att Kulturskolan hotas av nedläggning. Stämmer detta? MVH Karin

  • HAMMARÖ KOMMUN - Hasse kommunvägledare 2018-11-20 13:13

    Hej Karin! Det är ett av förslagen som budgetberedningen ska ta ställning till då varje förvaltning har fått i uppdrag att spara 5 %. Du kan läsa mer om budgetprocessen på länken https://www.hammaro.se/Paverka/Nyhetsarkiv/information-budgetprocess/ Med vänlig hälsning //Hasse, kontaktcenter

Skriv en kommentar