Förskoleklass

Välkommen till förskoleklassen i Hammarö kommun - En plats för lek och lärande.

Att börja förskoleklass är att ta första steget in i skolan, en mjuk övergång mellan förskolan och den obligatoriska grundskolan. Ditt barn kan börja i förskoleklass på hösten samma år som det fyller sex år. Att gå i förskoleklass är frivilligt och gratis. Det finns en garanterad plats för ditt barn på någon av Hammarö kommuns skolor.

I förskoleklassen används arbetsformer både från förskolan och skolan. Lek och skapande ingår som väsentliga delar av det aktiva lärandet. Elevens lust och nyfikenhet tas tillvara för att stimulera varje elevs utveckling och lärande. I förskoleklassen förbereds eleven för fortsatt utbildning. Förskoleklassen har en viktig uppgift i att främja elevernas harmoniska utveckling.

Verksamheten pågår under fyra och en halv timmar/dag (inkl. lunch) Resten av dagen är de flesta eleverna i fritidshem.   

Sidan uppdaterad: 2017-03-20 8 kommentarer

Kommentarer

 • Heléne 2015-01-13 21:28

  Funderar på om och när ev information om höstens förskoleklasser kommer. Får alla blivande sexåringar information hemskickad. Var finns information om skolområde/vilken skola man är tilldelad. Ser att förra årets informationsträffar började i slutet av januari. Tack på förhand.

 • HAMMARÖ KOMMUN - Lisbeth, handläggare 2015-01-14 09:28

  Hej Helen! Information om blivande förskoleklass kommer under denna vecka att skickas till er. Där finner du vilken anvisningsskola ni har samt informationensträffar m.m.

 • Malin thorén 2016-04-18 17:55

  Om man blivit anvisad en förskoleplats i januari men därefter sökt till en annan skola, får man nåt skriftligt beslut på det? Eller om det inte finns plats på önskad/sökt skola står man automatiskt kvar på den först tilldelade utan särskilt meddelande??

 • HAMMARÖ KOMMUN - Katarina, kommunikatör 2016-04-19 10:15

  Hej Malin! Besked om placering ska komma till dig i början av denna vecka. Har du inte hört något i slutet av veckan, ta kontakt med rektor på den skola dit du sökt om plats. Med vänlig hälsning//Katarina, kommunikatör

 • Kristin Berglund 2017-01-25 09:55

  Hej! När kommer information om förskoleklasser inför hösten 2017 ut? Ser att informationsträffar mm varit vid den här tiden tidigare år. Med vänlig hälsning Kristin Berglund

 • HAMMARÖ KOMMUN - Amanda kommunvägledare 2017-01-25 13:11

  Hej Kristin! Ett utskick kommer idag till berörda vårdnadshavare om informationsträffarna. Du hittar även informationen här på hemsidan som vi nyss lagt ut under rubriken Våra förskoleklasser. Med vänlig hälsning, Amanda, kontaktcenter

 • Linda Bergholtz 2017-03-23 09:41

  Hej Jag undrar när förskoleklasserna börjar till hösten 2017, vilket datum? Jag undrar också när vi föräldrar får veta vilken skola vi fick plats på? Nuvarande förskola vill ha in ledighetsansökan senast 31 mars och jag måste innan jag kan svara på det veta när min son börjar skolan.

 • HAMMARÖ KOMMUN - Amanda kommunvägledare 2017-03-23 13:21

  Hej Linda! Höstterminen börjar torsdag 17 augusti. Beslut om skolplacering för barn som börjar i förskoleklass till hösten har skickats ut idag till alla föräldrar så informationen är påväg. Med vänlig hälsning, Amanda, kontaktcenter

Skriv en kommentar