Ta en båttur ut i skärgården

29 juli 2019

Varje dag fram till 4 augusti kan du och familjen ta en tur ut i Hammarös vackra skärgård. Ta med picknickkorgen och passa på att uppleva Hammarös fina natur och stränder från vattnet under sommaren.

Utsikt från Västra Söön

Badbåten går mellan klockan 10:00-18:00 alla dagar från fredag 5 juli till söndag 4 augusti. Båten avgår från Lillängshamnen varje heltimme och plockar upp badgäster som vill ta sig en tur helt kostnadsfritt till Västra Söön eller till Mörudden.

Klicka här för att ladda ner tidtabellen.
(Observera att det inte är någon avgång klockan 13.00-14:00)

Badbåten är ett initiativ av Hammarö kommun och körs under perioden av Karlstad Sjötrafik. Båten rymmer 48 passagerare.

För de gäster som besöker Västra Söön är det viktigt att visa hänsyn till växt- och djurliv då området ligger i ett naturreservat och natura 2000-område. Använd gärna våra offentliga toaletter och grillplatser på de olika områdena där badbåten kommer lägga till, men tänk på att lämna det rent och snyggt efter dig till de besökare som kommer efter dig.

Båtbussen

Karlstadbuss kör båtbussar under hela sommaren och fram till 31 augusti. Upplev Karlstad och Hammarö från vattnet med båtbussarna som trafikerar Vänern och Klarälvsdeltat. Ta en tur från Lövnäs, Lillängshamnen eller Lunnaparken i Skoghall och njut av en vacker båttur. Packa fikakorgen och badkläder, besök Mariebergsskogen, Jäverön eller Västra Långholmen. Vill du ta en längre båttur kan du åka vidare till Borgvik och Kristinehamn.

Undrar du vart Båtbussarna går och vilka tider? Här hittar du information om Båtbusslinjerna 91-97 och även linjekarta. 

Klicka här för att komma till tidtabeller och linjekarta.

Sidan uppdaterad: 2019-07-29 0 kommentarer

Kommentarer

Skriv en kommentar