Idrottsprofil Mörmoskolan 7-9

Från och med höstterminen 2019 får de elever som börjar årskurs 7 på Mörmoskolan möjlighet att välja en idrottsprofil redan under högstadiet. Idrottsprofil innebär att eleven ges undervisning i idrott och hälsa en gång per dag.

Ben som sparkar fotboll.

Eleven ges även möjlighet att utveckla sina färdigheter inom sin idrott under tiden eleven går på högstadiet. Idrottsprofil inom en idrott innebär att eleven ges möjlighet att under elevens val samt under en av skolans tider till läxhjälp träna under ledning av instruktör eller tränare från föreningarna. Detta innebär 120 minuter extra träningstid i veckan. Om en elev väljer att delta ligger 60 minuter av dessa 120 minuter utöver den garanterade undervisningstiden. Eleven får alltså mer undervisning per vecka.

För att kunna välja detta krävs det inom vissa idrotter förkunskaper. Vill eleven ha mer idrott och hälsa väljer man det som elevens val. Idag kan man välja mellan idrotter kopplade till idrottsprofilen genom föreningarna Skoghalls IBK, Hammarö HC, Skoghalls IFK, Hammarö FK, Hammarö Ryttarförening och Nolgård IK.

Eleven tar sig till och från sin träning på egen hand. Mörmoskolan ligger placerad centralt på Skoghall och nära till Hammarö Arena, Hammarö ishall, Lunnevi och Mörmo IP och har bra förbindelser kring övriga områden i kommunen eller till Karlstad. Detta bidrar till minimala restider och på så vis mer träningstid.


Ansök till idrottsprofil

Om eleven redan går på Mörmoskolan kan ni kontakta rektor Anders Peterson för mer information.
För att ha idrottsprofil på schemat behöver eleven gå på Mörmoskolan 7-9. Om eleven idag går på annan skola behöver den göra ett skolbyte. Klicka här för att ansöka om skolbyte. 

Frågor?

Har du frågor rörande idrottsprofil kan du kontakta rektor Anders Peterson.
Mejla mig: anders.peterson@hammaro.se
Ring mig: 054-51 51 07

Idrottsprofil är ett pilotprojekt som startar på Mörmoskolan 7-9 höstterminen 2019. Idag finns idrotterna innebandy, fotboll och ishockey valbara. Under första läsåret utvecklas idrottsprofil och förhoppningsvis kan fler föreningar vara intresserade av ett samarbete och andra inriktningar möjliga till kommande läsår.

Sidan uppdaterad: 2020-09-29 0 kommentarer

Kommentarer

Skriv en kommentar